top of page

Mi lesz más, ha IMAGE kozmetikába érkezel? - I. rész


Image Skincare kozmetika, Tata

Valljuk be, mindannyian jártunk már "hagyományos" kozmetikában (és itt a hagyományos nem degradáló, pusztán csak megkülönböztető jelző). Bementünk, kis-vagy nagykezelésre, azonnal feldobtuk magunkat a kezelőányra és a kozmetikus nekilátott a kezelésnek. Tisztítás- radírozás- gőzölés- nyomkodás....

Megkérdezte valaha, valaki, hogy mi is a problémád? Mi zavar valójában? Mert lehet, hogy van pár aknéd és mitteszer az orrodon, de lehet, hogy téged igazából az az apró kis folt zavar a homlokodon. Kérdezték, Te mit szeretnél? Nem ugye? Tisztelet persze a kivételnek. Onnan tudod, hogy IMAGE kozmetikába érkeztél, hogy kérdezni fogunk. Leültetlek és rászánom a kellő időt, hogy elmondd, miért is jöttél el hozzám. Megkérdezem van-e valamilyen allergiád, milyen életmódot folytatsz? Mennyi folyadékot iszol? Le szoktál égni a napon? Szedsz gyógyszert? Miket használsz jelenleg a bőrödre? És felteszek még egy tucat kérdést Rólad. Miért fontos ez? -Hát egyrészt, mert mi az Image-nél nem csak a bőrödet látjuk. Kíváncsiak vagyunk Rád is, mert így sokkal pontosabban tudjuk kialakítani a Neked és bőrödnek leginkább megfelelő bőrápoló rutint. -Mert mi legtöbbször olyan eseteket kezelünk, ahol a hagyományos kozmetika már csődöt mondott: erős pigmentáció, súlyos akne, mély ráncok, rosacea...stb. Ilyen esetekben muszáj az embert, mint egészet nézni. Minket így tanítanak és ez gyakorlatban is napi szinten előkerül. Nem lehet egy "kipattogott" bőrt anélkül kezelni, hogy ki ne derítenénk, esetleg tejcukor- vagy gluténérzékenység áll a háttérben. A legtöbb IMAGE kozmetikus általában szoros együttműködésben dolgozik egy bőrgyógyásszal, de legalábbis tudja, hogy kihez tudnál fordulni egy mélyebb kivizsgálás kapcsán. - Magas hatóanyagtartalmú orvoskozmetikai termékekkel dolgozunk, melyek nagy százalékban tartalmazzák az esztétikai iparban fellelhető legjobb hatóanyagokat. Ezek a hatóanyagok, ha rossz kezekbe kerülnek, vagy kellő odafigyelés nélkül alkalmazzák őket akár nem várt reakciót is kiválthatnak a bőrben. Vegyünk egy gyakorlati példát:tudnunk kell, hogy allergiás vagy-e az aszpirinre, mert több IMAGE termék tartalmaz szalicilsavat (ez a BHA sav csodálatos gyullagásgátló, hámlaszt, kezeli az aknét és küzd az öregedés jelei ellen), ami az aszpirinben is megtalálható. Egy konzultáció során sok esetben kiderül, melyik irányba induljunk a hatóanyagválasztásnál.

Ha kitöltöttük a bőrállapot felmérő lapot, és megbeszéltük milyen kezelés ajánlott a bőrpoblémádra, és illeszthető bele a mindennapjaidba, akkor már nincs más hátra, mint hogy megtapasztald az igazán egészséges bőr élményét!:)

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page