A tisztítás fontossága

November 7, 2017

Október 28-án nyílt napot szervezett a tatai Crystal Medical, ennek keretein belül természetesen a Skin Center is megnyitotta kapuit az érdeklődők számára. Ingyenesen regisztrálhatott bárki kamerás bőrdiagnosztikára, mely során egy gép segítségével kielemeztük a bőre állapotát és ennek fejében beszélgettünk a további bőrápoló programjáról, mik lennének azok az Image Skincare termékek, amivel a felmerülő problémát kezelni tudja.
Ezeket a beszélgetéseket gyakorlatilag egy mini konzultációnak kell felfogni, sajnos itt idő nincs elég a teljes profil felállítására, de mindig szó esik a személyes szokásokról és a miértekről.

 

A fényvédelem fontosságának átbeszélése mellett az egyik legkritikusabb pont még mindig a nők zömének mindennapjaiban, az a megfelelő tisztítás kérdése.

Amikor a géppel (60x-os nagyítású kamera, megfelelő színű fénnyel világítja meg a bőrt) oda érkeztünk, hogy megnézzük mi található a bőre mélyén általában "csodálatosan" látszott, hogy szennyeződés és gyulladások vannak a felszín alatt. Ez legtöbbször szabad szemmel nem látható, de szépen mutatja a tisztítás alaposságának hiányát.
Körülbelül ez így néz ki a gépen:

A piros pöttyök a pórusok mélyén rejlő szennyeződéseket, sok esetben gyulladásokat mutatják.
Mikor ezt a konzultáción ülő hölgyeknek megmutattam mindig elképedtek. Ilyenkor megkérdezem, milyen lemosót használ otthon? A legtöbb válasz (tisztelet a kivételnek!) a "semmit" és a " szappant" volt.

 

Ezért merült fel bennem, hogy muszáj írnom a lemosás fontosságáról, mert nagyon sokan még mindig nem tudják, miért fontos a bőr alapos tisztítása.

Megpróbálom hát pontokba rendezve leírni miért is megkerülhetetlen és miért ez mindennek az alfája és omegája.

1. A lemosó nem egy szappan. Összetétele a célzott bőrtípus kezeléséhez igazodik. Nem csak a "mosás" a célja, legtöbb esetben már maga a lemosó kezeli a bőrt. Kiválasztása, személyre szabása az első és legfontosabb feladata az Image kozmetikusoknak.

 

2. A reggeli- és esti tisztítás elősegíti az elhalt hámsejtek eltávolítását. Segítségével a bőrre felvitt hatóanyagok mélyebbre szívódhatnak és valóban ott fejtik ki hatásukat, ahol kell (nem pedig az halott sejteket etetjük vele).

 
3. Arcmosás reggel: Elég csak vízzel? NEM! A bőr éjszaka sem alszik. Ilyenkor a méregtelenítés és regenerálás időszaka van. Reggelre felszínre kerülnek mindazok a salakanyagok, amiket kiválasztott. Ha ezt nem távolítjuk el kellőképpen, csak felkenjük a hidratálót és rohanunk, akkor a felvitt krém visszanyomja a mélybe a nem oda való dolgokat.
Fogat is mosunk reggel is, pedig éjjel jó esetben semmit nem rágcsálunk. :)

 

 

4. Mindenki bőrét éri szennyeződés: szmog, por, izzadtság...stb. Az Image Skincare krémek az élő sejtekig hatolva fejtik ki hatásukat. Ha a szennyeződéseket, amik a felszínen vannak a bőrön hagyjuk, a krémek mint egy transzport rendszer, behúzhatják őket magukkal a mélybe ezzel gyulladást, irritációt idézve elő.

 

5. A bőr olajos védőrétegét nem fogja megfelelően eltávolítani a víz. Mert ugye az olajat a víz nem oldja. Ezt ugye nem kell magyaráznom. Az olajos rétegbe tapadt koszt sem. 

 

 6. A folyékony szappan/tusfürdő/sampon/baba szappan/bioszappan....oldani fogja, viszont lúgosságából fakadóan teljesen felborítja a bőr pH-ját, ami fontos a védekezőképessége szempontjából. Olyan ez, mintha egy téli futóverseny előtt levennétek a futóról a nagykabátot, és miután végzett nem adnátok rá vissza. Gyorsabb lesz, lehet hogy meg is nyeri a versenyt szegény, de tuti, hogy tüdőgyulladást fog kapni....
Akkor szép tisztának fogod érezni a bőrödet, de gyakorlatilag egyrészt eltávolítasz róla mindent, amivel védekezhetne a kórokozókkal/környezeti hatásokkal szemben, de ez még nem minden, mert felborítod a működéséhez szükséges feltételeket is.

 

7. Olyan esetekben mint pl. az akne/olajos bőr, már a lemosóval előkezeljük a bőrt. Jelen esetben a Clear Cell lemosó szalicilsav tartalmával eltávolítja a felesleges faggyút, nyugtat,gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású. Ellenkező esetben pl. egy érzékeny, nagyon száraz bőrön a Vital C lemosó már a krémek előtt megkezdi a munkát: erőteljesen hidratál, C-vitamin tartalma miatt kezeli a kipirosodást...stb. 

 

 

 


A lemosó tehát nem csak egy plusz termék, aminek a használata tetszőlegesen választható. A lemosó az egyik legfontosabb dolog, amit a bőrödért tehetsz! Teljes joggal állhat oda a sorba a krémek mellé, mert használatuk éppoly fontos, mint a napi hidratálás, vagy a fényvédelem.

 

Az Image Skincare lemosói mind tökéletesen tisztítják és ápolják a bőrt. A 6 féle lemosó között pedig mindenkinek megtaláljuk a bőrének legmegfelelőbbet!
 

 

Ageless total facial cleanser: habzó lemosó glikolsavval normál/kombinált, idősödő vagy napkárosodott bőrre.

The Max stem cell facial cleanser: őssejtes lemosó minden bőrtípusra.    Sav-és szulfátmentes.

Iluma intense lightening cleanser: Valamennyi bőrtípusra, egyenetlen  bőrtónus, sötét foltok és bőrelszíneződés esetén.

Ormedic balancing facial cleanser: bio aloe verás lemosó egyensúlyát vesztett, érzékeny bőrre.

Clear Cell salicylic gel cleanser: szalicilsavas habzó lemosó olajos/aknés bőrre.

Vital C hidrating facial cleanser: Erősen hidratáló krémes lemosó kipirosodásra hajlamos, érzékeny, száraz bőrre C vitaminnal.

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

November 29, 2017

November 14, 2017

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

+36305218131

Tata, 2890 Hungary

©2017 by Skin Center Tata. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now