A férfi bőre.

November 14, 2017

Egyre többet lehet szerencsére a férfiak bőrápolásáról olvasni, most már talán nem minősül cikinek, ha egy férfi gondot fordít az arcára és megnézi mit ken rá. Nézzük hát mire is jó az Image Skincare a férfiak tekintetében: 

MINDENRE! :)

 

Kedves Férfiak!
Kis szerkezetbeli eltérésekkel ugyan, de a bőrötök azonos felépítésű, mint a nőké. Ugyanúgy kiszárad, kipirosodik, kipattog, foltosodik és ráncosodik. Maximum nem foglalkoztok vele, mert kemények vagytok, bírjátok, ha száraz. Mert nem fogtok arcápolásra költeni, vagy mert "hát kit zavar ott az a folt?!".

De a működése, attól még ugyanaz. Ha nem igazán érdekel mivel tehetsz érte többet ne olvass tovább...bár nyilván valamennyire érdekel, ha megnyitottad az oldalt.:)

 

Mivel mindig van az írásaimnak némi személyes töltete, most sem marad ki, hiszen honnan máshonnan jönne az ihlet, ha nem a hétköznapokból? A férjem kertépítő. Évek óta az egész nyarat és a tél háromnegyed részét a szabadban tölti. Azt már elértem, hogy körülbelül áprilistól szeptemberig reggel egyszer bekeni az arcát és a karjait fényvédővel. Én ezt már óriási sikernek könyveltem el, de mindig kellenek az új kihívások, ezért próbálom rászoktatni, hogy ne a samponnal mosson arcot (eddig sikertelenül). Ezen kívül néha bekeni az arcát este, ha rászólok. 

Legutóbbi nyílt napomon kölcsönkértem egy kamerás bőrdiagnosztikát, amit itthon persze ki szerettem volna próbálni és ezért megkértem, hadd gyakoroljam rajta a beállításokat. Amikor az erek állapotát vizsgáló részhez értünk ledöbbentem. 
A felszín alatti erek borzalmas állapotban voltak. Persze hogyne lettek volna ennyi UV sugárzás és környezeti hatás után. Pedig Ő legalább fényvédővel keni magát napi 1x (persze ez nem tart egész nap, de ez is több, mint a semmi.) Miért rossz ez? Ezek az erek gyakorlatilag folyamatos gyulladásban vannak ilyenkor. Összehúzódó-képességük romlik, faluk elvékonyodik. 

Mit kéne tenni? Hát nem a samponos arcmosás fog javítani a helyzeten. Egy nyugtató arclemosó pl. a The Max és rengeteg C-vitamin a Vital C termékcsaládból.

 (A kép csak mintakép.-Aram Huvis)

 

 

Miért írtam ezt le? Mert hiába hiszitek, hogy a Ti bőrötöknek nem kell az ápolás. Ha a felszínen nem is látszik a bőr mély rétegeiben olyan folyamatok mennek végbe, amikkel igenis foglalkozni kell. Titeket is ér stressz, kipufogógáz, por, napfény, hideg, meleg... ezek mind rombolják a bőr védekezőképességét, szerkezetét.
Hosszú távon ezektől a bőr élettelen, laza, foltos és fakó lesz.
 

 

Tennél ellene? Nem kell kétórás arcápolási rítusoktól tartanod! Egy őssejtes arclemosó a fürdőkád szélére, a füdőszobapolcra pedig egy mattító fényvédő és hidd el, nem bánod meg!

 

 

A következő írásaimban megpróbálom sorra venni az általános problémákat, amik a férfiakat is érintik. Most mára ennyit, előzetesnek.:) Jóéjt!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

November 29, 2017

November 14, 2017

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

+36305218131

Tata, 2890 Hungary

©2017 by Skin Center Tata. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now