top of page

ÚJ MD Daily Defense Moisturizer SPF 50

Nappali krém extrákkal. Sok extrával.:) Először szeptemberben találkoztam ezzel a termékkel, az IMAGE nemzetközi tréningen, ahol bemutatták az egész termékcsaládot. Mindenki bőszen próbálgatta az új krémeket, én is odamentem és ezt vettem ki elsőnek. A kézfejemre nyomtam belőle egy picikét és megszagoltam. Sütibaba illata van!!!! Fél délelőtt a kezemet szaglásztam és novemberig nem voltam hajlandó magamnak semmilyen krémet venni, mintákon éltem, mert ott és akkor elhatároztam, hogy nekem ez kell. Persze akkor még csak az illata és a textúrája miatt, később a továbbképzésen a szakmai rész is alátámasztotta, hogy jó lesz. :))

Azon felül, hogy mesés az illata azért számos jó tulajdonsága van, sorolom: - Peptideket és növényi őssejteket tartalmaz, melyek simítják, korrigálják a bőrt, támogatják a sejtműködést - Fotoszómákat tartalmaz: védenek a környezeti hatásokkal szemben - Roxiszómákat tartalmaz: csökkentik a stressz okozta károkat - Ultraszómákat tartalmaz: segítik a bőr megújulását. - UVA/UVB védelem - IR elleni védelem - HEV elleni védelem - DNS védő komplexet tartalmaz UVA,UVB HEV és IR?! Néhány hasznos információ a fényvédelemről: A napfény jó. Számos fontos és értékes hatása ismert: szerepet játszik a D-vitamin szintetizálásában, emeli a szerotonin szintet, hozzájárul a jó közérzetünkhöz. De a túlzásba vitt napozás roncsolja a bőrünket. A napból érkező sugárzás 3 részre osztható. UV sugarakra látható fényre IR vagyis infravörös sugarakra

A HEV a látható fény kék és ultraibolya tartománya. Ebből a tartományból érkező fény szintén hozzájárul a bőr korai öregedéséhez. Fontos tudni, hogy ez a fény érkezik a televíziókből, monitorokból és a LED-es izzók fénye is HEV fény. - Míg az UVB sugárzás a bőrfelszín közelében nyelődik el és a napégésért, bőrrák kialakulásáért felelős, addíg az UVA és HEV sugárás a bőr mélyebb rétegeibe hatolva korai öregedést okoz. (Az UVA sugárás ugyan kisebb mértékben,de szintén részt vesz a bőrrák kialakulásában.) - Az UVA és UVB sugarak felelősek a napallergia kialakulásáért - Mindhárom sugárzás pigmentációs zavarokat és melazmát okoz.

Az UVA és HEV sugárzás szabad gyököket képez a bőrben, melyek hatására a kollagén bomlani kezd, így a bőr elveszíti rugalmasságát.

És mi az IR? Az infravörös sugárzás a napfény 45 %-át teszi ki. Az infravörös sugarak a bőr felszínén elnyelődve szintén szabadgyökök képződését idézik elő és hatásukra a bőr veszít nedvességmegtartó képességéből is.

A napsugárzás legkárosabb része természetesen az UV sugárzás. De nem árt tudni, hogy a többi milyen hatással van a bőrre. Ha pedig a nappali hidratálód még ezek ellen is véd, az csak külön jó, nem? DE! :)

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page