top of page

A tisztítás fontossága


Október 28-án nyílt napot szervezett a tatai Crystal Medical, ennek keretein belül természetesen a Skin Center is megnyitotta kapuit az érdeklődők számára. Ingyenesen regisztrálhatott bárki kamerás bőrdiagnosztikára, mely során egy gép segítségével kielemeztük a bőre állapotát és ennek fejében beszélgettünk a további bőrápoló programjáról, mik lennének azok az Image Skincare termékek, amivel a felmerülő problémát kezelni tudja. Ezeket a beszélgetéseket gyakorlatilag egy mini konzultációnak kell felfogni, sajnos itt idő nincs elég a teljes profil felállítására, de mindig szó esik a személyes szokásokról és a miértekről.

A fényvédelem fontosságának átbeszélése mellett az egyik legkritikusabb pont még mindig a nők zömének mindennapjaiban, az a megfelelő tisztítás kérdése. Amikor a géppel (60x-os nagyítású kamera, megfelelő színű fénnyel világítja meg a bőrt) oda érkeztünk, hogy megnézzük mi található a bőre mélyén általában "csodálatosan" látszott, hogy szennyeződés és gyulladások vannak a felszín alatt. Ez legtöbbször szabad szemmel nem látható, de szépen mutatja a tisztítás alaposságának hiányát. Körülbelül ez így néz ki a gépen:

A piros pöttyök a pórusok mélyén rejlő szennyeződéseket, sok esetben gyulladásokat mutatják. Mikor ezt a konzultáción ülő hölgyeknek megmutattam mindig elképedtek. Ilyenkor megkérdezem, milyen lemosót használ otthon? A legtöbb válasz (tisztelet a kivételnek!) a "semmit" és a " szappant" volt.

Ezért merült fel bennem, hogy muszáj írnom a lemosás fontosságáról, mert nagyon sokan még mindig nem tudják, miért fontos a bőr alapos tisztítása. Megpróbálom hát pontokba rendezve leírni miért is megkerülhetetlen és miért ez mindennek az alfája és omegája. 1. A lemosó nem egy szappan. Összetétele a célzott bőrtípus kezeléséhez igazodik. Nem csak a "mosás" a célja, legtöbb esetben már maga a lemosó kezeli a bőrt. Kiválasztása, személyre szabása az első és legfontosabb feladata az Image kozmetikusoknak.

2. A reggeli- és esti tisztítás elősegíti az elhalt hámsejtek eltávolítását. Segítségével a bőrre felvitt hatóanyagok mélyebbre szívódhatnak és valóban ott fejtik ki hatásukat, ahol kell (nem pedig az halott sejteket etetjük vele).

3. Arcmosás reggel: Elég csak vízzel? NEM! A bőr éjszaka sem alszik. Ilyenkor a méregtelenítés és regenerálás időszaka van. Reggelre felszínre kerülnek mindazok a salakanyagok, amiket kiválasztott. Ha ezt nem távolítjuk el kellőképpen, csak felkenjük a hidratálót és rohanunk, akkor a felvitt krém visszanyomja a mélybe a nem oda való dolgokat. Fogat is mosunk reggel is, pedig éjjel jó esetben semmit nem rágcsálunk. :)

4. Mindenki bőrét éri szennyeződés: szmog, por, izzadtság...stb. Az Image Skincare krémek az élő sejtekig hatolva fejtik ki hatásukat. Ha a szennyeződéseket, amik a felszínen vannak a bőrön hagyjuk, a krémek mint egy transzport rendszer, behúzhatják őket magukkal a mélybe ezzel gyulladást, irritációt idézve elő.

5. A bőr olajos védőrétegét nem fogja megfelelően eltávolítani a víz. Mert ugye az olajat a víz nem oldja. Ezt ugye nem kell magyaráznom. Az olajos rétegbe tapadt koszt sem.

6. A folyékony szappan/tusfürdő/sampon/baba szappan/bioszappan....oldani fogja, viszont lúgosságából fakadóan teljesen felborítja a bőr pH-ját, ami fontos a védekezőképessége szempontjából. Olyan ez, mintha egy téli futóverseny előtt levennétek a futóról a nagykabátot, és miután végzett nem adnátok rá vissza. Gyorsabb lesz, lehet hogy meg is nyeri a versenyt szegény, de tuti, hogy tüdőgyulladást fog kapni.... Akkor szép tisztának fogod érezni a bőrödet, de gyakorlatilag egyrészt eltávolítasz róla mindent, amivel védekezhetne a kórokozókkal/környezeti hatásokkal szemben, de ez még nem minden, mert felborítod a működéséhez szükséges feltételeket is.

7. Olyan esetekben mint pl. az akne/olajos bőr, már a lemosóval előkezeljük a bőrt. Jelen esetben a Clear Cell lemosó szalicilsav tartalmával eltávolítja a felesleges faggyút, nyugtat,gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású. Ellenkező esetben pl. egy érzékeny, nagyon száraz bőrön a Vital C lemosó már a krémek előtt megkezdi a munkát: erőteljesen hidratál, C-vitamin tartalma miatt kezeli a kipirosodást...stb.

A lemosó tehát nem csak egy plusz termék, aminek a használata tetszőlegesen választható. A lemosó az egyik legfontosabb dolog, amit a bőrödért tehetsz! Teljes joggal állhat oda a sorba a krémek mellé, mert használatuk éppoly fontos, mint a napi hidratálás, vagy a fényvédelem.

Az Image Skincare lemosói mind tökéletesen tisztítják és ápolják a bőrt. A 6 féle lemosó között pedig mindenkinek megtaláljuk a bőrének legmegfelelőbbet!

Ageless total facial cleanser: habzó lemosó glikolsavval normál/kombinált, idősödő vagy napkárosodott bőrre.

The Max stem cell facial cleanser: őssejtes lemosó minden bőrtípusra. Sav-és szulfátmentes.

Iluma intense lightening cleanser: Valamennyi bőrtípusra, egyenetlen bőrtónus, sötét foltok és bőrelszíneződés esetén.

Ormedic balancing facial cleanser: bio aloe verás lemosó egyensúlyát vesztett, érzékeny bőrre.

Clear Cell salicylic gel cleanser: szalicilsavas habzó lemosó olajos/aknés bőrre.

Vital C hidrating facial cleanser: Erősen hidratáló krémes lemosó kipirosodásra hajlamos, érzékeny, száraz bőrre C vitaminnal.







Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page