top of page

Botox, hialuronsav és a Secret Rf ?

Az elmúlt lassan fél évben sokszor felmerült a kérdés a Secret Rf kezelés kapcsán, hogy lehet -e együtt alkalmazni botoxkezeléssel és hialuronsavas feltöltéssel. A válasz egyértelműen: IGEN! De nem mindegy, hogy hogyan. Lássuk, mit kell szem előtt tartani. Ráncok kialakulása Amikor az arc az idő előrehaladtával öregedni kezd, a mélyben a rugalmas rostok megereszkednek, a bőr elvékonyodik, tartása, tömörsége csökken. Ezt az öregedési folyamatot gyorsíthatják különböző rossz szokások, az életmód, a környezeti hatások, valamint a genetika is nagyban befolyásolja. A bőrünk nem egyformán öregszik. Van, aki arról mesél, hogy milyen szerencsés, mert a nagymamája is csodás arcbőrrel rendelkezik, és van olyan, aki 30 fölött már bőven el kell hogy kezdje az öregedésgátlást, mert nincs ilyen szerencséje, vagy egyszerűen az életmódja miatt ez elengedhetetlen. Például rengeteget van kinn, éri a nap, a szél, kevés folyadékot iszik... Szóval mind ismerünk ránctalan 50 plusszosokat és "szarkalábas" húszéveseket is. A bőrrel foglalkozni kell. Kinek előbb, kinek utóbb. Az arcon elsőnek megjelenő ráncok az úgynevezett dinamikus ráncok. Ezek azok, amik azért jönnek létre, mert nemes egyszerűséggel használod az arcodat. Mosolyogsz a kedvesedre, grimaszolsz a gyerekeddel, hunyorogsz a nap miatt...egyszóval éled az életed. Azért, hogy minden érzelmed ki tudd fejezni, napi szinten több, mint 30 izom dolgozik. Ezeknek az izmoknak a mozgása eredményezi a bőr megtörését a leginkább használt helyeken, tipikusan a két szemöldök között, az orr-ajak barázdában, a szem körül... Krémek, fillerek, szérumok, botox?

Természetesen, mint máshol, itt is a legfontosabb a megelőzés, napi ápolás. Erről most nem szeretnék órákat regélni, ennek a posztnak a célja, hogy a már kialakult ráncainkat megértsük. És távozásra bírjuk őket. :) Amikor már kialakult egy ránc, azt lehet egy darabig krémezni, peelingezni, ápolni, de a mélyeket tartósan eltűntetni szinte csak a botox képes. Én nem vagyok sem ellene, sem mellette, egyszerűen puszta tény, hogy a mozgásból fakadó ráncok elleni legjobb megoldás, ha nincs mozgás. Ezt pedig csak a botox képes elérni, mivel gátolja az arc izmainak összehúzódását. Ez miatt a kezelt terület "elnyugszik", kisimul.

A hialuronsavas feltöltés ezzel szemben egy filler, ami magát az árkot tölti fel, ami jelen esetben a ránc. Ezt úgy szoktam magyarázni, hogy ilyenkor az történik, mint amikor egy gödör mélyére beteszel lufit, rá egy rongyot és felfújod a lufit. Kitölti a teret és a rongy felkerül a felszínre. Tehát megemeli a beesett bőrt. Ez is nagyon szépen kezeli a problémát, viszont ebben az esetben az izmok továbbra is mozognak, tehát egy idő után a ránc "újraképződik", mert a hialuronsav, ami egy természetes anyag, lebomlik a bőrben. Secret Rf A Secret Rf, nem konkrétan a ráncok ellen van, nem lokálisan kezeli azokat. Hatására a bőr tartószerkezete vastagszik meg, ami az egész arc tónusát fokozza, puhább, vastagabb "párnát" képez a bőr mélyében. Ez feszesíti az egész arcot, és a hialuronsavhoz hasonlóan alulról tölti fel a problémás részeket. Ebben az esetben viszont nem egy kívülről bevitt anyag tölt, hanem a bőr rugalmas rétege vastagszik meg. Miért jó a Secret Rf az ilyen beavatkozások előtt? Ha már nagyon zavar egy-egy mélyebb ránc, és mindenképpen botox-szal vagy hialuronsavval szeretnéd kezeltetni érdemes előtte átgondolni, milyen az alap, amibe ezek az anyagok kerülnek. Egyrészt a Secret a ráncok nagy részét kezeli és képes eltűntetni őket. Tehát kevesebb helyre kell majd a botox/hialuronsav. Másrészt, ha marad mélyebb ránc, ami zavar, és feltöltetnéd, akkor az orvos már egy vastag, rugalmasabb és egészségesebb bőrön tud dolgozni, ami jobban meg is fogja tartani az elvárt eredményt, amit a botoxtól vagy hialuronsavtól várni lehet.

És botox/hialuronsav után lehet? A Secret Rf gép gyorsítja a botox-és bizonyos mélységben alkalmazott hialuronsav bomlását, így inkább mindig előre gondolkozz! :) Összességében tehát, ha igazán szép, és természetes eredményt szeretnél elérni, mindig gondold végig, mi az az alap, amin egy orvos dolgozni fog. Szép sima a homlokod, de az arcod többi részén már látni , hogy laza a bőr? Gondolkozz globálisan, erősítsd meg a bőröd először, és utána kevesebb gondod lesz azzal a megmaradt ráncocskával is. :)

Comentarios


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page